De Glazen Bol
Ik kreeg de opdracht een vraag te bedenken voor De Glazen Bol. Het zou een vraag moeten zijn die mij bezighoudt m.b.t. mijn toekomst. Ik kon geen vraag verzinnen. Dat komt, denk ik, omdat ik niet geïnteresseerd ben in het antwoord. Het is niet zo dat ik niet geïnteresseerd ben in mijn toekomst. Integendeel. Het houdt me bezig. Zeker nu, nu ik na zo’n 25 jaar hard werken in de zakelijke dienstverlening opeens in een rustiger professioneel vaarwater terecht gekomen ben. Ik heb me daarover een tijdje behoorlijk onrustig gevoeld. Maar ik voelde ook een duidelijke aantrekkingskracht uit de toekomst. Dat klinkt misschien gek, maar zo voel ik dat: in de toekomst zit de betere of beste versie van mezelf signalen naar mij te sturen over mijn pad. Die signalen voelen als aantrekkingskracht; je zou het attractoren kunnen noemen. Het enige dat ik hoef te doen is in verbinding staan met mijzelf, met mijn hart. Want daarop richten de attractoren hun pijlen. Als ik de attractoren voel, weet ik wat mij te doen staat. Ik heb het losgelaten, het vragen stellen over de toekomst. Ik weet de antwoorden immers al. Al ben ik me daarvan nog niet (altijd) bewust. Door zo in het leven te staan, ga ik mee met de “flow”, kijk ik nieuwsgierig om mij heen naar wat zich aandient. Kan ik flexibel zijn en open staan voor mogelijkheden. Dat geeft rust en positieve energie!