Zin in geluk!
Ik weet niet hoe dat met jullie zit, maar op een mooie zonnige dag krijg ik altijd zin in een bordje geluk. Na wat geëxperimenteer in mijn keuken, ben ik tot een recept gekomen, waar het geluk werkelijk van af spat. Ik deel dat recept graag met jullie.

Recept voor een bordje geluk
Je hebt een aantal belangrijke ingrediënten nodig:

1. Liefde: hoe meer, hoe beter; eindeloos veel is eigenlijk het allerbeste! Als je Liefde in de meest pure vorm kunt vinden, de onvoorwaardelijke, dan kan dit recept eigenlijk al niet meer mislukken!
2. Oprechte, gerichte, zorgvuldige en integere aandacht. Hoe meer je hiervan geeft, hoe meer je er van terugkrijgt en dat is mooi meegenomen!
3. Luisteren met al je zintuigen: horen, zien, ruiken, proeven en voelen. Als je luistert met je ogen en huid zie en voel zo veel meer….
4. Dienstbaar zijn. Doe ook zomaar eens iets voor een ander. De kans is groot dat een ander dan ook zomaar eens iets voor jou doet!
5. Trouw zijn aan jezelf. Alleen dan zingt je hart!
6. Bewust leven in het hier en nu, want dat is het enige moment dat je echt gelukkig kunt zijn.

Andere ingrediënten
Er zijn nog andere ingrediënten, die je gemakkelijk kunt toevoegen: een snufje schaterlach, een wolkje zingen onder douche, een theelepeltje wandelen op het strand of een deciliter mediteren …..

Alleen jij weet wat je nodig hebt!
In principe bepaal je zelf wat je nodig hebt voor je bordje geluk. Maar als je bovengenoemde ingrediënten, eventueel aangevuld met jouw eigen toevoegingen, als basis neemt, lukt het recept altijd! Het leuke van dit recept is ook dat elk bordje geluk er anders uit ziet, maar dat je bij het consumeren het geluk wel kunt voelen! In elke cel in je lijf …. Heerlijk.

Jouw voorraadkast
Ik schat zomaar in dat deze ingrediënten ruimschoots aanwezig zijn in je voorraadkast. Zo niet, kun je altijd een kopje van het een of ander bij de buren halen of bij je vrienden.

Bereiden: Gooi alles lekker bij elkaar. Je kunt rustig een beetje experimenteren met de hoeveelheden. En als je een keer wat minder Liefde in huis hebt, gooi je er gewoon wat meer Trouw zijn aan jezelf in: succes gegarandeerd!

SMAKELIJK